Wandelen

Hikefanaten en wandelaars zijn hier aan het juiste adres. De omgeving biedt verschillende prachtige wandel en hike-routes aan. Hieronder een kleine greep uit het aanbod.

La Axarquía

La Axarquía is een natuurgebied dat zich uitstrekt over de ruige zuidhelling van de Sierra de Tejeda, ten oosten van Malaga. Het landschap is zeer ruig vanwege het Penibetische gebergte dat nabij ligt. Het gebied kenmerkt zich door steile rotshellingen bedekt met dennen, diepe ravijnen, wijngaarden, olijfgaarden en “Pueblos Blancos” (witte bergdorpjes). Het gebied is spectaculair voor wandelingen, trektochten en mountainbiken. De plaatsen Cómpeta en Canillas de Albaida zijn goede startpunten om verschillende dagwandelingen te beginnen.    Over kale kalkhellingen hoog boven de dorpen, door diepe, dichtbegroeide dalen en over warme, lagere heuvels snel afdalend naar de zee, waar tropische vruchten als avocado en mango worden verbouwd. De Camino Limán en de Sendero FrigilianaFuente del Esparto behoren tot de meest spectaculaire routes in Andalusië.

El Saltillo: de Caminito del Rey van Axarquía

De El Saltillo wandelroute staat bekend als de Caminito del Rey van de Axarquía. De wandelroute maakt ook deel uit van de Gran Senda de Malaga. De start van deze prachtige wandeling bevindt zich op maar 5 kilometer van onze Bed & Breakfast, bovenaan het dorpje Canillas de Aceituno, een dorp dat zich strekt tot onze achtertuin. Je loopt in deze wandelroute eigenlijk op de grens van de provincies Granada en Málaga in het natuurgebied van Sierra de Tejeda, Almijara y Alhama. Je kunt dus genieten van de adembenemende uitzichten die beiden regio´s te bieden hebben. Een feestje voor elke wandelaar! 

 

Maroma: een adembenemend uitzicht

Wandel over de GR249, naar de top van de Maroma op 2068 meter hoogte, de hoogste top van de Sierra de Tejeda in de provincie Málaga. Het beklimmen van deze top is een populaire activiteit onder de Malagueños. De wandeling maakt haar start in het bos, tot je de bomengrens passeert. Als je over de Collado Lobera heen bent en over de kam richting de top van La Maroma loopt, weet je waar je het voor doet! Een prachtig uitzicht over de Sierra de Tejeda en de Middellandse zee strekt zich voor je uit. Je inspanningen zijn ruim beloond!

 

Chillar: wandel door de rivieren 

Zelfs uniek voor fanatiek wandelaars en hikers: het wandelen door een rivier! Deze klassieke zomerroute loopt door de rivier vlakbij Nerja, door Sierra de Tejeda, Almijara en het Alhama natuurpark (met daarin ook het prachtige witte dorpje El Acebuchal). Een wandeling die ook in hartje zomer bijzonder aangenaam is, vanwege de natte voeten die je ongetwijfeld na afloop zult hebben. Er is voldoende schaduw en je kunt heerlijk zwemmen in het kristalheldere water. Wij kunnen ons geen betere afkoeling wensen op een hete zomerdag!

 

El Torcal: merkwaardige rotsen en karstformaties

El Torcal is één van Spanje´s meest spectaculaire en mooiste natuurgebieden vanwege de merkwaardige rotsen en karstformaties die er te vinden zijn. Hoge en merkwaardige rotspieken en door erosie uitgesleten karstrotsen die als pannenkoeken op elkaar gestapeld lijken te zijn. Ook de omgeving is bezaaid met typerende witte Andalusische dorpjes en tal van olijfbomen.    Er is een bezoekerscentrum opgezet dat bereikbaar is via een verharde weg aan de oostelijke zijde van El Torcal, met een grote parkeerplaats. Er is daar veel nuttige informatie te verkrijgen over het gebied. Voor alle wandelaars en hikers is er voldoende variatie met verschillende wandelroutes variërend van makkelijk tot moeilijk. Er zijn 3 routes van 1.5 km, 2.5 km en 4.5 km, die vanuit het bezoekerscentrum thematisch worden uitgezet. Voor de liefhebber worden er in de avond ook begeleide wandeltochten georganiseerd en kun je deelnemen aan sterrenkijkexcursies. Een aanrader!

 

Caminito del Rey: een must-do!

Voor velen een item op de bucketlist: de prachtige Caminito del Rey. De officiële opening van de vernieuwde Caminito del Rey vond plaats op 28 maart 2015. Het nieuwe pad is aangelegd boven het oude pad met hier en daar spectaculaire doorkijk-vloerdelen. De Caminito werd gebouwd tussen 1901 en 1905 en diende om materiaal ter vervoeren tussen twee fabrieken aan de kloof El Chorro. In 1920 liep Koning Alfonso XIII de volledige route en gaf het de naam: het pad van de koning. Sindsdien is de Caminito del Rey één van de Spaanse wonderen. Het pad hangt langs de randen van een diepe kloof, met prachtig blauw water onder je. De El Chorro Gorgeo heeft gigantische kliffen van meer dan 400 meter hoog. Foto´s kunnen niet laten zien hoe bijzonder deze route is, je moet het zelf ervaren! We raden je aan van tevoren ibline tickets te reserveren: het is een populaire activiteit. 

terug naar tips