Mooie routes

Er zijn bijzonder aangename routes te rijden; de Mudejar route, route van de zon en de avocado, de route van de zon en de wijn, de route van de olijfolie en de bergen of de route van de rozijnen. Allemaal in de Axarquía. U vindt hier de kenmerkende fantastische witte bergdorpjes. 

Vraag ons naar de leukste routes, er zijn diverse kaarten en gidsen voorhanden.

Stadsbezoeken

Málaga

Voor velen is Málaga ‘de stad met het vliegveld’, maar het heeft zo veel meer te bieden dan dat. Het is een heerlijke stad voor een stedentrip, maar ook de perfecte stad om uw reis door Andalusië te beginnen of eindigen. Er is namelijk genoeg te zien en te doen in Malaga. Bezoek bijvoorbeeld het Museo Picasso of het fort Alcazaba, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt over de stad en de haven van Malaga. Neem ook zeker een kijkje bij het oude Teatro Romano en de indrukwekkendste kathedraal van Malaga met bijbehorend park. Daarnaast heeft Malaga een van de mooiste winkelstraten van Andalusië. U zult u hier zeker vermaken!

 

Granada

Natuurlijk mag Granada niet overgeslaan worden bij een bezoek aan Andalusië. Hier vindt u het bekendste bouwwerk van heel Zuid-Spanje: het Alhambra. Dit grote historische paleis staat vol overblijfselen van de Moorse en Katholieke cultuur. Als u het Alhambra graag wilt bezoeken, zorg dan wel dat u van tevoren kaartjes reserveert, aangezien het vaak weken tot maanden volgeboekt is. Naast het Alhambra heeft Granada nog veel meer moois te bieden. Bezoek bijvoorbeeld de oud-Arabische wijk Albaicín, met kronkelige straatjes en huizen uit de 14e eeuw. Ook de Kathedraal van Granada, een van de grootste kathedralen ter wereld, mag u eigenlijk niet overslaan. Sluit de dag af in één van de vele tapasbarretjes die Granada rijk is.

 

Naar zee!

Julius Caesar wist het al: Torrox heeft officieel ‘het beste klimaat van Europa‘. Vlakbij vindt u ook Nerja, met het beroemde Balkon van Europa. Op een half uur rijden vindt u de leukste strandbarretjes in Torre del mar. Terug van zee naar Lagabella vindt u dan ook nog Vélez Málaga, een typisch Spaans klein stadje.

 

 

terug naar tips